2021-05-28
系香港食omakase都好贵 我哋之前食都系拣lunch time食🥲 朋友仔话我哋知玄鮨食满HK$900减HK$300 优惠做到5月31日 我哋即刻book黎食🤤午市商务套餐🥢前菜前菜分别做咗三种口味 厨师建议分以下先后次序食甜➡️甜薯🍠入口好清甜酸➡️冰菜蕃茄沙律配芝麻酱🍅爽口新鲜juicy咸➡️时令萤光鱿鱼🦑咸鲜🥢刺身酱油系自家调制 厨师话用左吞拿鱼嘅油黎调 刺身有以下五款 每次刺身款式未必一样架岩手県生蚝🦪好肥美 面有萝卜蓉同海葡萄 呢只蚝唔系食海水金属味 而系鲜味同奶油味牧丹虾🦐 好鲜 好多膏 天然赤身呑拿鱼 口感比一般养殖嘅吞拿鱼实正黑鯥 厨师用咗鳗鱼嘅汁涂响表面上炙烧 口感似油甘鱼 第一次食呢只鱼🥰北海道海胆 一般日本餐厅会用紫菜或饭去配海胆呢到好特别用左新鲜嘅腐竹去配 超fresh超滑🥢和食汁煮冲绳猪肋骨 一食就食得出厨师煮左好耐全部系心机 每个配菜都入哂味 一般汁烧都会觉得偏甜 呢次个汁带少少辣 超微辣但发挥到佢嘅小点缀🥢寿司帆立贝寿司赤鯥寿司 配上柚子胡椒Toro寿司右口鱼寿司好多人话食寿司梗系注重个刺身 但我想讲 上面刺身同寿司饭同样重要 最impressed系右口鱼
🥢前菜
帆立贝寿司
赤鯥寿司 配上柚子胡椒
Toro寿司
右口鱼寿司
好多人话食寿司梗系注重个刺身 但我想讲 上面刺身同寿司饭同样重要 最impressed系右口鱼 食到啲鱼脂香味
🥢主食
雪白鱼汤乌冬
奶白色嘅鱼汤好香浓 浓到食落似用搅拌机将啲鱼肉绞碎而制🤤 乌冬爽滑弹牙 看落平平无奇嘅高汤乌冬 被佢发挥到极致
🥢甜品
日本空运到港嘅杂果moose cake 为呢餐omakase 划上完美嘅句号
除左食物质素💯 服务态度同样💯 大满足🥰