2018-06-27
贵为东九龙人,无节目既周末都系观塘揾食啦! 老公知我喺泓富广场做treatment,好醒目咁喺对面既东广场book定食西班牙野。唔好睇佢小店,入面仲有间房,啱哂三五知己,够哂私隐~坐低先点份Iberico ham,呢度有24、36、48个月选择,我哋拣咗36个月既,好有坚果既芳香,咬感有嚼劲仲带点甘香,再饮啖充满果香既西班牙Castillo De Tafalla 红酒,为呢个weekend晚餐作好前奏~玫瑰虾罗宋汤 初时以为好似西式嘅罗宋汤咁, 有d一片片既杂菜但原来已经blend得好幼细玫瑰虾味仲好香好突出,就好似饮紧龙虾汤咁,但系味道比较鲜甜~ 伴碟既两片面包亦相当香口~一口牛串烧 小小一口已经充满肉汁,不过钟意半生既我就觉得有点过火~跟住就到全晚嘅精髓啦,橡果级黑毛猪极品梅头叉烧,半肥瘦,脂肪部分好香滑,入口完全唔会觉得油腻,蜜汁既甜味又唔会遮左肉汁既味道,同港式烧腊档既叉烧简直天渊之别 我地仲加左水耕沙律菜, fresh 一吓 !! 呢度既食材采用"5无": 无基因改造,无农药,无激素,无抗生素,无重金属~ 令客人食得放心~ 食西班牙菜又点少得西班牙海鲜饭呢!呢度好细心分左3
伴碟既两片面包亦相当香口~