2019-07-22
之前一直想食楼上餐厅,但次次都俾下面美食站吸引,其实重点系上面啲嘢一定要有枱先食到,人太多好难揾位,今次决心要食,仲刚好做小龙虾派对。龙虾仔浓汤,小龙虾派对自然要食返啲小龙虾应吓节,味道够浓,充满小龙虾头嘅味道,仲带有小龙虾肉粒。小食拼盘-新,美食站基本小食加粟米,健康啲。有个新字,旧款唔知系点?价钱同下面差唔多,质素都系,鸡翼太干之前下面都试过,但今次干得有啲过份。烧特级西冷配牛肝菌汁,全熟西冷,但唔硬,连边位脂肪都好软熟,第一次食扒可以连脂肪食!有肉味,酱汁同佢感觉太接近,做唔到提味。配菜新鲜,炸薯球入面系纯薯蓉,食时已经唔脆,纯粹比食薯蓉方便同多个口感。香烤三文鱼柳伴薯蓉,望落似煮多过烤,肉质滑,有鱼香,似用低温煮,酱汁香浓带芝士味,唔错!但配梗大份薯蓉唔太够汁。三重芝士焗小龙虾扭纹通心粉,又一精选款,食唔出有三重芝士,焗得几干,中间只有一次仲有拉丝,蕃茄仔同小龙虾都几多,成份都系鲜蕃茄味,唔系用茄酱,几抵食,只系每碟配菜都已经有蕃茄仔,依度再嚟成碟,就算依度焗到半熟味道有啲分别,都感觉唔想食,太多了!白桃新地筒,对佢嘅芝士蛋糕无兴趣,落去先食甜品,今期白桃叫不过不失,无上期柚子
精选款楼上三款,楼下两款,小龙虾柑橘沙律见佢菜系好多,但小龙虾好似得几只唔太值;香草烧小龙虾唔认为会烧得几脆,性价比唔高。美食站嘅小龙虾芝士挞都想试,另外餐厅有个芝士薄饼好似都几好食,只系真系食唔到梗多,小龙虾派对做到15/8,要食小龙虾就快啦!