2023-03-17
🌟餐厅:花羡沐岚📍地址:荃湾荃兴径14号富荣大厦地下A号舖💰价位:~$50荃湾系个小食集中地,又多茶饮店选择,岩哂行街行到攰买番杯嘢饮抖一抖~今日就拣咗呢间「花羡沐岚」试吓~除咗个名够晒特别之外,嘢饮嘅款式口味又够多~———————————————————🔹宝矿力白玉鲜柚朋友拣咗呢杯新出既饮品,颜色卖相好靓,粉红色够可爱~用咗好多鲜柚肉再加入宝矿力调制而成,甜度适中好解渴,而且仲有助消化,够健康~加埋白玉,烟烟韧韧口感一流,饮落好满足~———————————————————🔹芝芝黑葡萄我就最钟意呢杯有芝士奶盖既芝芝黑葡萄~卖相固然好靓,上层既芝士奶盖够晒厚身绵滑,饮落好香浓~黑葡萄用上新鲜葡萄调制,饮落仲有一粒葡萄果肉,酸酸甜甜又够清爽,解渴一流~———————————————————😋味道:4/5🏢环境:4/5💁🏻♀️服务:4/5💵价钱:4/5🤟🏻性价比:4/5———————————————————👅整体小总结坊间嘅茶饮店选择众多~呢间花羡沐岚大部分采用入口水果,店主每日都会亲自选购新鲜生果,确保水果新鲜优质,再调制而成特饮,用料丰富制作认真,而且价钱大众化~茶饮则采用严选高山茶叶,
📍地址:荃湾荃兴径14号富荣大厦地下A号舖
💰价位:~$50
🔹宝矿力白玉鲜柚
🔹芝芝黑葡萄
我就最钟意呢杯有芝士奶盖既芝芝黑葡萄~卖相固然好靓,上层既芝士奶盖够晒厚身绵滑,饮落好香浓~黑葡萄用上新鲜葡萄调制,饮落仲有一粒葡萄果肉,酸酸甜甜又够清爽,解渴一流~ ———————————————————
😋味道:4/5
🏢环境:4/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
👅整体小总结
茶饮则采用严选高山茶叶,热泡好后即冷冻处理,可减少咖啡因及丹宁酸等不良成分产生,令茶汤减少苦涩味,更保障顾客健康,真系好有HEART!