2011-01-12
系长发对面,又系好评猪扒面同奶茶,当然要顺路一试啦! 话说食完『长发』重味精汤面,即过对面饮我最喜爱港式奶茶同食猪扒公仔面....天冷冷坐露天位真正!人少搭台坐下,亚姐好醒,见人即到!口渴到死,即叫热奶茶+猪扒公仔面! 不到3分钟就送到! 奶茶之前都饮过一次,可以说唔错!最重要系即上即到!因为茶同咖啡一样,冲好茶质会好快变质,不到几分钟味质变涩口 ,其实绝大部份食物都一样祗要新鲜同即烹煮即食,才是最佳!虽然茶质口感不是上乘,但胜在冲调好同快上,那份热香直达胃内! 好满足!正! 碗猪扒公仔面卖相可以讲见过最差! 散乱一旧旧,重有d黑焦粒子!肉少骨多,但食落好香口,味道唔错,好松软! 但是要小心骨刺到口.....应该用油炸!个人相信猪扒经过拍打而散同松软的,公仔面麻麻,下次加钱要一丁面!- 合共找数 $30 个人评为实惠大排档好风味! 1) 奶茶 - 茶香新鲜! 2) 猪扒公仔面 - 卖相差、细小但好味好松软!