2005-12-13 13 浏览
讲下服务鸿星食物的水准一向稳定、颇好,当然价钱都「颇好」啦,但服务就比海港城其他的食店差。以下有个案两则:个案一:侍应成日sell食物,烦扰不绝。有次sell小笼包,想食,「要喇」,一放低才见是蟹粉小笼包(因为见到有黄色的东西在里头)。哗,贵咁多,$20一只,一笼5只$100。但部长叫就只叫「要唔要小笼包?」,反应慢d都俾佢呃左。个案二:觉得客人呃佢。佢上迟左个日式蒸蛋,个传菜拿来时,见我地张抬好像吃完要走咁,问我地碟蛋来左未。我未来得答时,佢就问佢后面个高条形成日发梦个男侍应,个男侍应问: 「呢碗咁的野食左未?」态度就好似我地食完扮冇,呃多佢一个咁,审犯咁审。我见佢咁无礼,冷冷道: 「来左的话张单会吸印,冇吸咪冇」。食野是要看服务的,唔明点解仲咁多人。
讲下服务

个案一:

个案二:

食野是要看服务的,唔明点解仲咁多人。