2021-05-29 972 浏览
同老婆去葵广嘅富华冰室食晚饭,间嘢真系差到离谱当时我哋各自叫咗一个餐,我老婆个餐都食哂了,由落单开始计已经过咗半个钟,我个餐催咗两次都未嚟,我仲要听到个女侍应同另一个后生仔侍应讲:「呢个唔算(等得)耐啦!」我在场都听到其他客人催单,即系啲客等得耐系应份嘅??之后我梗系爆佢啦,跟住另一个资深男职员就识做啲,即刻同我讲唔好意思,又入厨房帮我追,但我已经一肚气,同佢讲我唔食啦,cancel咗我个餐,直接去收银俾我老婆个餐钱就算,个资深男职员都话好呀冇问题。点知去到收银,呢个女侍应够胆死收我老婆个餐钱之外,仲收我杯餐飮钱,仲要系收我净飮$21一杯,真系无耻到极,佢仲要黑住面同我讲:「你入嚟𠮶阵我已经讲咗要等耐啲架啦」哦,即系你讲咗,所以客人要等几耐都冇得怨?系咪就算等你一个钟两个钟都唔可以投诉?你系有讲等得耐啲,但都要合理时间先得架?!大佬我叫𠮶个只系粟米鱼柳饭,即系正常茶餐厅用五分钟、十分钟就出到嘅碟头饭,你要我等半个钟仲要系我错呀?最后反而系个资深男侍应叫个女侍应减埋杯嘢飮钱,但佢个样keep住劲黑劲west😒😒
同老婆去葵广嘅富华冰室食晚饭,间嘢真系差到离谱

全日早餐
2021-05-29