2014-06-28 2293 浏览
Book左位食lunch,上到去空无一人却坚持我地要坐厕所门口张枱,心谂咁有原则食物质素一定好好。叫了一个刺身饭,三百几蚊,一个冲绳set,二百九十蚊。刺身算新鲜(但一定唔系最优质𠮶只),值唔值呢个价钱见仁见智。冲绳set系几丰富,渍物、煮物、刺身、茶碗、等,不过样样都谈不上出色,海葡萄系唔系空运到港食唔出,净系知道浸醋浸到咩味都食唔出。炒豚肉苦瓜呢样零难度都唔好食,最顶瘾系个白饭,集团经营的中价日本餐厅都用珍珠米啦,呢间嘢的白饭又干又硬,闹都无谓。埋单六百几七百蚊个lunch,呢个价钱在好多有诚意兼物有所值的日本餐厅都够食,不过其他餐厅冇做咁多coupon优惠,做咁多宣传,与其洗呢啲钱,不如认真做好食物啦,本末倒置。
2014-06-08