2024-07-08
一早知道楚撚记喺荃湾同土瓜环极具人气纵使开到嚟西环一条小巷都可见座无虚席!呢晚终于嚟试吓~ 呢啲有得坐室内嘅大排档实在太好啦😌 可以舒舒服服凉住冷气叹撚手小菜同镬气小炒!🍻佢啲份量都大~🍻 《 青岛(大枝) 💲37 》 食大排档总要配一支啤嘅~~~** 招牌菜 **🐷 《 脆皮炸大肠(凤梨底) 💲108 》炸猪大肠脆得黎又香口,中间嘅脂肪好薄,再配埋清新嘅菠萝令整体腻感低~~🐔 《 西楚霸王鸡(半只)💲158 》西楚霸王鸡选用优质清水鸡,鸡味浓,肉又滑!再舖上惹味嘅香葱、炸蒜同特别调制嘅秘方酱油更提味~但如有鸡件可以切细件啲会好啲~🍚 《 楚撚猪油捞饭 💲25/碗 》系爸妈嘅童年回忆,我系第一次食!职员好客热情,示范咗一次个捞饭程序比我睇~个饭用砵仔蒸煮熟,特别香口,而且有饭焦!加猪油、豉油、葱花、芫荽同饭捞匀,油脂浓郁,每口饭都满嘴油香,但无腻感~~🥬 《 豆浆杞子鲜腐竹浸时蔬 $88 》拣咗用白菜仔~个汤好香,腐竹又滑~ 📌冇+1服务费📌闲日都好爆场要排队等位,所以真系要最好订枱!
纵使开到嚟西环一条小巷都可见座无虚席!
** 招牌菜 **
🐷 《 脆皮炸大肠(凤梨底) 💲108 》
系爸妈嘅童年回忆,我系第一次食!
职员好客热情,示范咗一次个捞饭程序比我睇~
个饭用砵仔蒸煮熟,特别香口,而且有饭焦!
🥬 《 豆浆杞子鲜腐竹浸时蔬 $88 》
拣咗用白菜仔~个汤好香,腐竹又滑~
📌闲日都好爆场要排队等位,所以真系要
最好订枱!