2022-12-23
Dinner Set 好抵食,非常丰富,包括自助沙律吧+前菜+主食+饮品,适合情侣们同埋一家大细喺普天同庆嘅圣诞佳节前往品尝!我哋去𠮶日都见到隔篱枱,有好多爸爸妈妈带住小朋友去食,另外都有啲情侣庆祝圣诞节,气氛好温馨融洽!👨👩👧👦👨👩👧👧👨👩👦👦👩🏻❤️💋👨🏻👩🏻❤️👨🏻呢度环境好别致,灯光调暗后,成个氛围都变得好浪漫。每张枱上面有花装饰同蜡烛,加上枱与枱之间嘅空间都好足够,好适合客人一边享受美食,一边倾偈。🕯️隔离直接就系室内嘅哥尔夫球场,可以睇到啲人喺度练习哥尔夫球嘅技巧,睇返自己打波嘅姿势同埋动作,对于哥尔夫球爱好者或者零经验人士来讲都非常有趣!😆头盘「自助沙律吧」好丰富,有拼盘—巴马火腿、哈密瓜、意式肠,沙律有提供沙律菜🥗、青苹果薯仔沙律🍏🥔、芝士西兰花🥦等。餐汤有两款:忌廉野菌汤、南瓜汤,仲附上烤焗过嘅蒜蓉多士同埋焗餐包。我哋食完都已经觉得饱咗一半。主菜我哋拣咗「蜜糖芥末烧猪鞍配苹果蓉」同「海虾辣椒蒜片意大利面」,两款都好好食,诚意推荐俾大家!烧猪鞍唔会好干,肉质仲保持左啲Juicy嘅肉汁,叫七成熟都已经好好食,加埋旁边嘅苹果蓉味道非常开胃。海虾辣椒意粉
最后梗系要食埋个甜品—「开心果焦糖炖蛋」啦!开心果味唔算好重,但系都食得出嘅。焦糖炖蛋表面层焦糖烤得几香,但系个卖相都已经抢晒分数!😍
套餐包埋一杯免费嘅咖啡/茶,我哋食得太饱喇,就冇特别额外加钱升级其他饮品。杯咖啡系即磨咖啡,香味都浓郁,饮完𠮶晚差啲瞓唔着。另一杯嗌咗朱古力,味道就普普通通啦,冇咩特别。🤣
特别注意,呢度系要收加一服务费㗎 !不过要值得赞下呢度嘅店员服务真系好唔错,非常有礼貌啦,然后又唔会周不时过嚟收走枱上面嘅碟,就算要收都系好有礼貌咁问一问你「仲要唔要𠮶啲碟呀」先会收走,一啲都唔会觉得佢想催你走,服务💯分!