2024-02-26
观塘裕民坊新商场YM2有唔少新餐厅+cafe,见到呢间cafe宫廷风既装修同埋半室外既座位几chill又唔多人就试下啦一入到黎侍应哥哥就好殷勤,问我地系咪openrice订位,我地今次就冇喇,不过佢提我地下次黎可以openrice订座会有唔同既优惠。佢哋宜家做紧$28/只焗蚝既优惠,可惜我地黎食呢日咁啱冇,大家如果下次黎可以试下。我地首先拣左西冷扒+龙虾呢个好吸引既组合。旧扒叫左5成熟,煎出黎都真系5成冇过熟,个香草汁味道唔会太浓啱啱好只龙虾睇落唔系好大只,但原来打开只钳仲有肉架,而且仲有虾膏。黑松露云吞一上枱,就闻到好香既黑松露味!面头有啲芝士片应该系即切出黎,同个忌廉汁既菇味好夹,个云吞咬落口感粉粉地,入面应该都系有啲磨碎左既芝士,云吞既份量一个人食啱啱好唔会太腻。户外既位置够阔落,仲可以比狗狗坐,住观塘区既朋友如果想带狗狗出街又唔想去太远呢到系个几好既选择🐶见隔离枱系有2个小朋友既家庭,侍应都好细心比多张凳佢地放野,服务好周到临走既时候见到佢地个bar有好多酒,下次有机会可以黎happy hour下。