餐厅: 燒肉LIKE (新都會廣場)
资讯:

2022-09-09 956 浏览
烧肉LIKE 呢间一人烧肉店都开咗好一段时间‼️ 觉得佢个名好特别所以有深刻印象❤️ 超受欢迎嘅佢晚市通常都企满人等位💁🏻‍♀️ 今次星期五晚终于有幸试到🤗入座前拣定嘢食💬 门口嘅哥哥好有礼貌咁解释比第一次嚟嘅我听佢哋嘅套餐会跟饭💯 饭又有分3个size🍚 仲有一个沙律或泡菜🥗 同一个汤🍲仲要有佢哋新推出嘅宫崎和牛🤩分别有宫崎牛上级肩肉同宫崎牛肩胛肉😍 分别有单点同套餐选择👏🏻 两款都分别试咗100g 嚟到各有5件🥩 呢两款牛嘅油脂分布都十分平均👍🏻 烧起上嚟好惹火🔥 宫崎牛上级肩肉系稀有部位❗️ 食落油份更重 啱晒钟意重油脂嘅人😋 但系个人钟意宫崎牛肩胛肉多啲❣️ 感觉更有肉味 价钱上差唔多 所以好视乎个人对肉嘅偏好🤤因为想试多啲唔同肉款🤟🏻 所以点咗牛舌&牛板腱 &横膈膜肉150g套餐❕ 再单点牛五花同牛小排 各50g 咁样就试到5款🥰 两个人食👫🏻 再加150g嘅饭 份量啱啱好💕佢哋有Asahi Super Dry生啤酒杯罐🍺 个盖系可以成个拉起🙋🏻‍♀️ 效果成个杯咁😎 一拉起个盖就见到啲啤酒泡自动浮起🥳 仲多到浮出杯面 好神奇🤹🏻‍♀️ 用罐都可以做到用啤酒杯饮嘅效果🥇食完8点门外仲企满人

仲要有佢哋新推出嘅宫崎和牛🤩

食完8点门外仲企满人等位🚨 不过真心好抵食😈 最好嘅系可以单点50g肉款🆗 就算一个人食都可以食多几款🥢

💰宫崎牛上级肩肉套餐(100克) $248

👉🏻烧肉LIKE
葵芳兴芳路223号新都会广场L1层112号舖
@Yakinikulikehk
__________
#葵芳美食 #烧肉like #烧肉 #日式烧肉 #烧牛肉 #宫崎牛 #宫崎和牛 #和牛
#yakiniku #beef #wagyu #japanesebbq #japanesebarbecue #instafood #meat #friendlystaff #miyazakibeef
#焼き肉 #焼肉 #焼肉部 #みやざきうし #わぎゅう
#야키니쿠