2024-11-05
❤️最近我去咗慢理墙城,试咗佢哋嘅斑马二人餐,真系令人惊喜。墙城以其创意小食闻名,今次我特登试咗几款招牌菜,感受一下呢度嘅独特风味。。墙城小食拼盘首先,墙城小食拼盘系一个唔容错过嘅选择。佢地嘅拼盘内有多款小食,山一样咁高嘅薯条同番薯薯条配上黑松露酱汁同茄汁,唔会太油腻,仲有一种淡淡嘅咸香味。德国肠炸鸡翼马苏里拉芝士条同埋三角芝士波波都做得非常出色,每一口都可以感受到新鲜食材嘅味道,好适合一齐分享。。墙城贰佰陆拾捌蚊鸡接住嚟试咗呢个烧春鸡,呢个烧春鸡腌制入味,味道浓郁。鸡肉外脆内嫩,每一口都有肉汁喺口中爆开,配合佢哋特制嘅芥酱汁,真的好好味。加上微辣嘅口感,食完之后令人回味无穷,实在系一款好下饭嘅选择。另外佢仲配上黑松露薯蓉本身已经非常Creamy再加上黑松露嘅点缀真系超级好食!。牛油果忌廉蟹肉意大利饭之后我试咗牛油果忌廉蟹肉意大利饭,呢道饭色香味俱全。拎到上枱都非常震撼,佢上面顶住嘅系拳头咁大嘅蟹肉波波!意大利饭煮得刚好,米粒粒粒分明,浓郁嘅忌廉同蟹肉混合得恰到好处,特别系加埋牛油果,令整体味道更加丰富。每一口都带有蟹肉嘅鲜味,令人感受到海洋嘅味道,真系好推介。西西里的柠檬向日葵讲到甜品
。墙城小食拼盘
。墙城贰佰陆拾捌蚊鸡
。牛油果忌廉蟹肉意大利饭
西西里的柠檬向日葵
讲到甜品,我试咗西西里的柠檬向日葵,呢道甜品外型独特,似一朵盛开嘅向日葵。柠檬味道清新,唔会太甜,正好中和咗前面重口味嘅小食,令人心情愉悦。口感层次分明,实在系一款完美嘅收尾。
。西柚红石榴乳酸梳打
饮品方面,我选咗西柚红石榴乳酸梳打,饮落去清新又消暑。酸酸甜甜嘅味道,搭配微微气泡,令人感觉非常清爽,特别适合热天饮用。
。竹炭炭烧榛子咖啡
最后,我点咗竹炭炭烧榛子咖啡。呢杯咖啡色泽浓郁,味道香醇,竹炭嘅加入令咖啡多咗一份独特嘅风味,榛子嘅香气亦相当突出,饮完之后令人心情愉悦。