2023-03-02
以前喺九龙湾返工嘅时候经常去INN食午餐。虽然已经唔系九龙湾返工,我都有少少挂住INN,今次决定同女友去一次INN,不过系观塘分店。INN有室内同室外座位,颜色以白色为主调,天花挂上华丽水晶灯,加上雕塑,令人感觉系宫廷入面进餐。至于户外有花草作点缀,恍如置身法国街头🇫🇷主菜加$38可以有饮品同餐汤,餐汤系南瓜汤,质感比较稀身,上面嘅面包条好脆。- 黑松露配薯条薯条份量超多,非常香脆。上面洒上黑松露碎已经非常香,旁边嘅黑松露酱令味道升华左一个层次🥰- 油浸法国鸭髀配蜜桃砵酒汁鸭髀皮酥肉嫩,餐厅用左黑醋、红酒及樱桃汁煮成,味道酸甜开胃。旁边嘅蔬菜都好好味,包括椰菜花、绿豆、芦笋同焗薯仔粒。- 法式海鲜汤.蒜蓉蛋黄酱餐厅将呢度菜式放系’Pasta & Risotto’到,令我以为系配意粉或者饭,点知真系一大碗汤😂。入面海鲜包括青口、蚬同虾,汤完全吸收晒海鲜精华,味道颇咸。蒜蓉蛋黄酱配搭海鲜味道一流。汤碗既旁边放上三片法式长棍,无论浸汤定配蒜蓉蛋黄酱都唔错。- 牛油果奶昔饮落完全唔似牛油果,味道几甜,好有饱肚感。整体而言,环境好出色,INN食物唔系一般大众西餐食物,当中以油浸鸭脾最好味。
- 黑松露配薯条
- 油浸法国鸭髀配蜜桃砵酒汁
- 法式海鲜汤.蒜蓉蛋黄酱
饮落完全唔似牛油果,味道几甜,好有饱肚感。