2020-12-08 341 浏览
历山酒店由原来本年七月开张,因各种原因延迟至12月开张。11月知道可以网上订购自助餐,立即订咗第一个星期日中午。食过之后,整体用「好差」去形容。先讲订枱,网上比咗钱之后,喺11月下旬已有员工致电confirm。当日员工话知道我哋有长者,会安排我哋去大啲嘅Grand Ballroom,我仲唔该佢。喺食之前几日,再有员工再致电double confirm,表现好细心。可惜,当天reception就比咗我哋坐Cafe A𠮶边,枱细、椅窄。完全同原来安排好唔同。(枱细、椅窄系因为我之后行去grand ballroom发现有比较)虽然家人说不要计较,但有如此安排系酒店F&B同事之间沟通不足。第二样系食物,讲真餐中午真系唔知食咗啲乜,系因为无一样令人觉得出色有印象。反而有印象嘅系热盘全部都冻嘅,系厨房嘅低级错误,无理由啲厨师无一个去睇啲嘢熟唔熟。反而grand ballroom啲嘢食系有水蒸气。第三样系设计,自助餐区个个煲都高身,个煲盖未开已差不多顶到个玻璃架。(你如果有食过会知我讲咩)。可能要揾日升起个玻璃架高少少。唔系今日见到有报纸话个buffet有9大指控,又话要更换厨师团队,我都无谂住写编
历山酒店由原来本年七月开张,因各种原因延迟至12月开张。

唔系今日见到有报纸话个buffet有9大指控,又话要更换厨师团队,我都无谂住写编出来。

其实F&B个阿头知唔知有咁多问题?

总结,「硬件好靓,软件唔好提」是香港新常态?

后记,职员服务其实好好,不停收碟。呢个要赞

冷盘,寿司酸到爆
甜品,呢个正常,但已是全餐最好食
热食,但无开炉而系冻食,干到呢
Carbonara  pizza,唔敢食
2020-12-06
甜品,呢个正常,但已是全餐最好食