2024-04-11
上次同朋友食完花月宫已经念念不忘,今次带埋老公去食!我地今次叫左个特别四格锅,当中包括四川麻辣锅,药膳花雕花胶醉鸡锅,黑松露野菌锅同埋蕃茄浓汤海鲜锅。虽然系四格锅,但每一格嘅材料都好丰富,汤底浓郁但又唔会太咸!打边炉紧系唔少得要叫牛啦!我地叫左本地手切新鲜顶级骟牯牛颈脊,肉质鲜嫩,就算配搭边个汤底都好好味!同埋要食佢个风花雪月手打丸拼盘,款手打丸都有特式,包括芝士流心墨鱼丸,粟米奶皇墨鱼丸,手打鲜虾丸,手打鹅肝虾丸,流沙黄金虾丸,手打墨鱼丸。每一款都够哂大粒同埋好好食,食落去好丰富嘅口感!除此之外,仲叫左蟹子百花酿油炸鬼,鲜腐竹同蛙蛙菜,2个人都已经好够食!呢间嘅环境好新净,而且我好钟意门面果啲九谷烧招财猫,嘅时候都不忘要欣赏多几眼!下一次再黎就要试下其他汤底,款款都好吸引!
下一次再黎就要试下其他汤底,款款都好吸引!