CHUTNEY

2024-07-13 372 浏览
估唔到中东料理都可以做到高级感,餐厅喺楼上舖,一出䢂就见到独立嘅reception,再由店员带位,充满神秘感!餐厅装修环境好有格调,偏向宫廷华丽风格🕌,采光度唔错,颇有格调,带朋友嚟庆祝生日𠮶啲都不失为一个好地方!每位入座会先送上印度薄脆🥠,可以沾上佢哋自家制酱料一齐食用,等上菜𠮶阵有啲嘢可以食吓~------------------------------🍤◖Sarson Malai Jheenga◗ $188摆盘好靓,大虾裹上芥末酱,色水好靓!摆盘嘅装饰都食得:番石榴、红椒同红菜头酱,个人觉得就咁食已经好弹牙、鲜甜!🍢◖Malai Chicken Tikka◗ $218有两大嚿烧鸡,鸡件炭烧味浓郁,咬落肉质出乎意料,一啲都唔柴,几嫩滑多汁,点上薄荷酱,味道更清爽!🥘◖Chicken Tikka Masala◗ $268鸡嘅份量有六嚿左右,味道微辣,加咗洋葱同蕃茄去煮个咖喱底,食落带有少少酸味,食完都唔会觉得油腻,剩低嘅攞嚟搽烤饼,超正!🥙◖Celeriac Miloni◗ $168一大煲烩煮杂菜,有唔同嘅配菜,充满香料嘅味道🫓◖Truffle Cheese Naan◗ $58份量超
🍤◖Sarson Malai Jheenga◗ $188

🍢◖Malai Chicken Tikka◗ $218

🥘◖Chicken Tikka Masala◗ $268

🥙◖Celeriac Miloni◗ $168
一大煲烩煮杂菜,有唔同嘅配菜,充满香料嘅味道

🫓◖Truffle Cheese Naan◗ $58
份量超大,有两大块黑松露烤饼,面团松软有韧劲,而且麦味浓郁!烤饼面头涂满黑松露酱,中间仲包住芝士,味道更有层次!

🍰◖Pistachio Kulfi◗ $108
加入藏红花制成嘅开心果雪糕,食落有一股独特嘅香气,味道几特别,但略嫌香料味盖过开心果~

🍎◖Apple Freshener◗ $88
苹果柠檬汁加咗Ginger Ale,呢杯苹果为主调嘅嘢饮,饮落酸酸地几清新

🧊◖Chutney’s Iced Tea◗ $88
加入咗石榴同桃嘅果汁,黑茶茶底,饮落就似果汁同茶嘅混合体,唔会好甜,唔错!

🌟 Encore指数:8.8/10