历山餐厅设计金碧辉煌,而且仲有英式下午茶,餐厅仲有位置挂上闪ling ling水晶灯俾顾客影相食完下午茶,记得要走到餐厅附近的酒店走廊影相,你会感觉自己好似置身于贵族宫殿一样🍰英式下午茶Tea Set一人一个,每个都有3层,最顶层系偏甜,甜到有啲啲漏🧁英式松饼系一个Tea Set的灵魂,咬落好松脆,焗得岩岩好唔会好湿同淋🥐咸点大致都好好食,韩式鸡翼都辣辣地,鲍鱼都好香口带子大大粒好新鲜😍🍦雪糕有Häagen-Dazs雪糕,我地可能食得太晏,食雪糕个时已经好多味都无🍹饮品每人一杯有酒精🍸:红酒/白酒/气泡酒一杯无酒精☕皇后茉莉绿茶/蝴蝶夫人绿茶/洋甘菊茶/法式伯爵红茶/英式早餐红茶即磨咖啡👅味道:👍🏻👍🏻👍🏻🍔卖相:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🏝环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻服务:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💌有好多打卡位,少有的宫廷feel环境环境好舒服,楼底高,地方超大,座位宽躺但食物就比较一般🏠 历山餐厅 Cafe A 北角城市花园道32号历山酒店大堂🚇交通: 港铁炮台山站B出口, 步行约5分钟☎️38932868

🍰英式下午茶
Tea Set一人一个,每个都有3层,
最顶层系偏甜,甜到有啲啲漏

🧁英式松饼系一个Tea Set的灵魂,
咬落好松脆,焗得岩岩好
唔会好湿同淋

🥐咸点
大致都好好食,
韩式鸡翼都辣辣地,
鲍鱼都好香口
带子大大粒好新鲜😍

🍦雪糕
有Häagen-Dazs雪糕,
我地可能食得太晏,食雪糕个时已经好多味都无

🍹饮品

🏝环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻服务:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💌有好多打卡位,少有的宫廷feel环境
环境好舒服,楼底高,地方超大,座位宽躺
但食物就比较一般

🏠 历山餐厅 Cafe A