CHUTNEY

👧🏻Wodafoodie in Central呢间中环既印度菜走华丽宫廷风🕌掀开大门既神秘布幕就可以走进以金黄色为主调,装修别致既大厅,天花呈半拱形,地砖用上马赛克,墙上挂有多幅特色印度壁画,设计优雅别致,营造出异国风情既奢华感觉🔱打卡一流👍🏻❤️最特别既系餐厅有两座特色炭火Tandoori窑炉,可以见到大厨将岩岩搓好既Naan放入去,再热辣辣咁拎出黎🤤 ✨ 🫔Raj Kachori $138小食叫左呢个杂绵脆饼,上面铺满薄荷酸辣酱、罗望子酱、乳酪酱,切开有粒粒蔬果,味道酸酸甜甜,加埋脆饼同d酱一齐食好开胃😍✨ 🍞Keema Pav $198印度菜一定要食咖哩!呢个咖哩加入羊肉碎、薯仔脆条同鹌鹑蛋,香气扑鼻🤤配上香脆又充满牛油香既面包,每块面包都要搽上满满既咖哩羊肉一齐食,简单既配搭都滋味无穷🥰✨ 🐥Chicken Tikka Masala $268Masala系印度菜既灵魂,意思系以不同香料拼配既调味料,呢个咖哩鸡鸡件滑嫩无骨,Masala咖哩香气浓郁,带点辣味,忍唔住将所有咖哩加晒上naan一齐食,实在系完美既配搭🤤✨ 🐮Achari Beef Short Ribs $268好少见印
👧🏻Wodafoodie in Central

✨ 🫔Raj Kachori $138

✨ 🍞Keema Pav $198

✨ 🐥Chicken Tikka Masala $268

好少见印度菜有牛食😳所以叫左个鸡都忍唔住再叫多个牛。慢煮美国牛肋骨配上牛肋骨咖哩及腌洋葱蕃茄肉汁,肉质软腍但有咬口,咖哩重香料但唔辣及带少少酸,推介俾唔食得辣又想食咖哩既朋友😉

✨🥖Truffle Cheese Naan $58
原味naan或者garlic naan就食得多,好少见有黑松露芝士味既!Naan热腾腾上碟,松软无比,无论斋配黑松露芝士定点咖哩都好好食🥰

✨ 🥂Chiaro Prosecco $95/glass
✨ 🍹Apple Freshner $88
Apple freshner 真系好refreshing 好好饮☺️

最惊喜既系食到最后几个店员围过黎,捧上甜品,一齐唱生日歌俾我听😍仲送左即影即有🤩餐厅食物高质,服务周到环境又靓,庆祝一流too🥰💕

📍 CHUTNEY (中环)
中环云咸街75-77号嘉兆商业大厦4楼