2023-10-10 6 浏览
耐冇食串烧,今次去咗尖沙咀呢间大树烧烤,好啱三五知己一齐嚟饮住酒吹水呢度嘅串烧价钱都唔贵,大部份都系20几蚊一串,而且每台都有一个炉黎摆串烧,keep住温度,慢慢食都唔会变冻除咗串烧之外,都仲有好多唔同嘅熟食,我哋都嗌咗好多嚟试吓蒜蓉金针菇$42金针菇同蒜蓉简直系绝配,呢度嘅蒜蓉金针菇蒜蓉味好浓,劲好食!薄切盐烤牛舌$38呢个价钱劲抵,调味都唔错,味道适中,不过烧得有啲干黄金小馒头$36馒头炸得金黄酥脆,外脆内软,点埋炼奶食简直系一流淄博烧烤见到呢度有大陆最近好兴嘅食法都特登嗌咗黎试,食嘅时候先将饼皮搽上辣酱,再将葱同串烧放上去卷埋,食落有啲似墨西哥卷饼🤣惊唔够饱可以咁食🤣百香果冰$36百香果味超级浓,而且平时饮嘅百香果饮品都会有核,但呢个系将佢加埋落去一齐打,饮落好方便唔使再嚼😂

除咗串烧之外,都仲有好多唔同嘅熟食,我哋都嗌咗好多嚟试吓

蒜蓉金针菇$42

薄切盐烤牛舌$38
呢个价钱劲抵,调味都唔错,味道适中,不过烧得有啲干

黄金小馒头$36
馒头炸得金黄酥脆,外脆内软,点埋炼奶食简直系一流

淄博烧烤

百香果冰$36