2018-07-21 63 浏览
最近经常开会开到好夜,有时到两三点钟先开完真系好想同班同事揾啲嘢食下松一松。琴晚咁啱有个同事揸左车出黎,于是上openrice睇下附近营业中嘅餐厅,揾到呢间德丰餐厅。夜晚唔塞车所以唔使十分钟就到左。黎到第一感觉系好光猛好有宵夜气氛,估唔到半夜三点呢度仲聚左咁多人,即刻成个心情精神晒!坐底后另一惊喜系发现仲有小菜同炒粉面可以点(要知道香港宵夜选择其实唔多,到呢个时候有个常餐食已经好满足),四个人一人叫一个炒粉面餐,每人只系55蚊包饮品!曼鱼炒饭茶记黎讲曼鱼炒饭比较少有,估唔到呢度炒得几有水准,好多曼鱼肉,曼鱼汁亦好正宗,食到日本餐厅嘅味道。猪扒炒公仔面好大碟!配菜份量足够,食起上黎每一啖口感都不错!同事用左唔使十分钟食完。。。干炒牛河够镬气!肉同河粉都好入味,唯一要弹只系较油一点,不过我个肥仔同事一啲都唔介意。总括黎讲我地食完都好满足,好似差番足电咁!相信我地下次都会再番黎宵夜!
曼鱼炒饭

猪扒炒公仔面

干炒牛河

2018-07-19
$58 (宵夜)
  • 曼鱼炒饭
  • 猪扒炒公仔面