2015-05-06 786 浏览
放假跟饭伴四周围去吃喝玩乐,呢日入完赤柱, 晚饭时间来到西湾河觅食,在openrice中发现了这间日本菜的小店,便来到试试看。一入去地方不大, 就只有2张4人木台,幸好我们晚上6时多就已经来到,都不用等位,店内有很多图书和玩具,我觉得自己好像进入了别人的家里去的感觉呢! 哈哈!店内有点餐纸, 估唔到地方细细但系有咁多款野食可以选择!就等我讲下我地试左嘅食物喇!1. 三文鱼寿司 - 哇, 呢个好厚身好香呢! 佢唔算好多油香果只, 不过够哂肥美同新鲜, 岩哂我呢D三文鱼怪!2. 带子寿司 - 呢个都不过不失, 都系新鲜鲜甜GE~3. 蛋卷 - 我地以为系烧玉子GE朋友, 虽然黎到唔系, 但系都正常, 唔会整到好干身.4. 蟹柳寿司 - 蟹柳材料不错, 以呢个价格吃到也有水准.5. 濑尿虾寿司 - 呢个就真系太干身, 唔太岩我地两个胃口了.6. 鸡肉串 - 无咩特别, 有D似自己在super market买番黎叮热的感觉, 不过好多日本餐厅都系咁.7. 龙虾沙律 - 呢个几得意, 其实我唔系太知道我食紧果D系唔系「龙虾肉」, 不过佢有D一旧旧肉质爽口的伴了沙律酱, 虽然唔知系咩但系又几得意呢
放假跟饭伴四周围去吃喝玩乐,
呢日入完赤柱, 晚饭时间来到西湾河觅食,
在openrice中发现了这间日本菜的小店,
便来到试试看。

一入去地方不大, 就只有2张4人木台,
幸好我们晚上6时多就已经来到,
都不用等位,
店内有很多图书和玩具,
我觉得自己好像进入了别人的家里去的感觉呢! 哈哈!

店内有点餐纸, 估唔到地方细细但系有咁多款野食可以选择!
就等我讲下我地试左嘅食物喇!

2. 带子寿司 - 呢个都不过不失, 都系新鲜鲜甜GE~
三文鱼 & 带子寿司
7. 龙虾沙律 - 呢个几得意, 其实我唔系太知道我食紧果D系唔系「龙虾肉」, 不过佢有D一旧旧肉质爽口的伴了沙律酱, 虽然唔知系咩但系又几得意呢!
鸡肉串; 龙虾沙律
8. 冷乌冬 - 我地2个都好中意食乌冬, 所以最后我地冷热都试哂, 哇哈哈! 本身个乌冬好好味, 个汤我地就觉得可以浓番少少, 不过$10一碗仔, 个CP已经超哂值喇!
冷乌冬
9. 热乌冬 - 当然系同一款乌冬的味道, 我地都好中意食, 饭伴就中意食热呢个多D, 因为佢话个汤好味D, 同埋有D配料WO~
热乌冬
10.象拔蚌寿司 - 不过不失, 不过都有少少拔蚌味ge~
最后我地埋单2个人都唔驶$200, 所以真系CP值超高! 食材新鲜是这里的其中一个卖点! 大家有机会要试试看呢! 支持本土小店!
2015-04-26
三文鱼 & 带子寿司