2016-06-21 1147 浏览
连续几个星期日既假期都系系雨中渡过, 搅到乜野节目都冇, 今个星期日, 阳光总于出黎同我地玩啦! 老公话入西贡走返转! 入到去, 念住去返好多野食个条街行下睇下有咩新舖! 眼见好多舖头都已经冇左, 新开既又唔多吸引, 我记得好耐之前同老公入黎食海鲜时, 见到哩间食炸鱼薯条, 所以就行左个黎哩边!舖头好细,  大部份都系坐出面, 其实咁热都几辛苦, 但系黎得西贡就通常都系咁, 大部份餐厅都系坐外面, 佢每张枱都有一把风扇, 但系坦白讲, 把风扇帮助不大....因为都系家庭式小店, 差不多全家人一齐打理, 所以人手有限, 大家等食物既时间可能要比较有耐性, 切记"催...催...催...", 我见佢餐牌系咁写! 好好彩, 我地等食物既时间绝对可接受!因为天气太热啦...都唔想食太多野, 我地叫左炸鱼薯条(细) - 两条鱼, 鱼既大细差不多, 个炸浆唔会话好厚, 鱼肉都好新鲜, 薯条系粗身个只, 一般般啦..不过, 个他他酱点鱼柳好正!牛肉汉堡加芝士, 个面包有啲似嘉X既面包, 芝士普通货仔, 块牛肉JUICY, 食落就好似以前细个食既平民版牛肉汉堡既味道! 但系哩度卖既价钱唔平民啰, 我亦

牛肉汉堡加芝士, 个面包有啲似嘉X既面包, 芝士普通货仔, 块牛肉JUICY, 食落就好似以前细个食既平民版牛肉汉堡既味道! 但系哩度卖既价钱唔平民啰, 我亦明白系西贡区咁既价钱系正常!
2016-06-19