🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐厅主打慢煮嘅烹调方法,令食材更加嫩滑同鲜美。主食份量不过不失,可以自己拣汤底、沙律、冷盘同嘢饮都算满足。装修令人好似置身小木屋咁,菜式都系简单日式家庭料理为主,俾人屋企温暖同舒适感觉,简简单单又一餐~🥢 慢煮封门柳配杂菌烧汁 (猪骨浓汤乌冬+柚子紫薯青苹果沙律+蒜味墨鱼仔) $98 🆗猪骨汤底浓郁,乌冬都几弹牙,吸哂猪骨汤底嘅味道,捞埋日本酱油蛋令到个汤味道更鲜美同有层次感。封门柳本身唔系好多脂肪所以好易煮到好鞋口,用慢煮方法烹调令肉质更加嫩滑,同时又保留住肉汁,突出牛肉嘅鲜味。杂菌烧汁带酸味,夹埋一齐食几开胃。值得一赞蒜味墨鱼仔唔系平时食开红色𠮶只,蒜味好浓好出,墨鱼仔新鲜爽口。紫薯沙律捞咗青苹果同埋用柚子汁,好清新开胃。🥢 银鳕鱼西京烧 (荞麦面+韩式凉拌青瓜+中华沙律) $118 🆗银鳕鱼都算新鲜,肉质鲜嫩,烧至微焦后更加突显佢嘅鲜味。配荞麦面令成个餐更加轻盈,唔会太肥腻。🥢 铁板烧牛舌 $38 🆗牛舌慢煮之后好软嫩,再用铁板烧两面令到牛味更香,如果调味再重手少少就完美😛。🥢 追加酱油蛋 $8/pc 🆙只蛋令汤面嘅视觉效果同味道都升华唔少,值
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍜🍜🍜🍜🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 铁板烧牛舌 $38 🆗

🥢 追加酱油蛋 $8/pc 🆙
只蛋令汤面嘅视觉效果同味道都升华唔少,值得追加👍。

🌟评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10