2023-11-20 102 浏览
韩菜总离不开炸鸡烤肉呢啲重口味嘢 但深水埗呢间小店有啲韩式家庭料理嘅感觉 唔重口味 亦足料ʕ≧㉨≦ʔ店面唔大 但枱枱坐满~装修以湖水绿做色调 墙身贴左啲小清新系𝕡𝕠𝕤𝕥𝕖𝕣 带点可爱韩风感.♥ 煎鸡蛋卷 $⑥⑧睇相见芝士蛋卷非常拉丝 可惜当日卖哂(ᗒᗣᗕ)蛋卷软熟滑嫩 咬开有微微蛋汁 蛋味超浓~相信落左五只蛋哈哈.♥ 韩式紫菜饭卷自选可配牛肉/五花腩/吞拿鱼 阿猪妈想你食多啲菜 所以饭同肉嘅比例较少 食落爽脆清新啲.♥ 迷你泡菜煎饼 $⑨⑧香口微脆边 唔似一般韩式煎饼咁㶶咁油腻 粉感亦唔重 泡菜味浓郁过瘾~.♥ 韩式辣炒年糕 $⑦⑧♥ 韩式牛肉炒粉丝 $⑧⑧年糕烟韧惹味 酱汁浓稠度刚好~炒粉丝无出面咁油腻 同样有大量蔬菜 食完唔会太口渴 两款都大大碟呢

♥ 煎鸡蛋卷 $⑥⑧
♥ 韩式紫菜饭卷