我o既千古 (韩文 - 中文意思朋友咁解) 系韩国通, 呢间"纯子"系佢推介俾我.今日o黎开湾仔, 就试一试.6:45 去到, 里面一个客都无. 可能时间尚早吧 ~地方细细, 但环境舒适.可能因为呢度唔系俾客人自己烧, 系厨房烧完放o系铁板度. 所以一d 油烟味都无.电视播著韩剧, 老板纯子一个人坐着看, 其他两个韩国女子在忙着准备.可能太早, 佢地见有客都感到愕然, 纯子示意我们坐下, 另一个女子即端上茶及menu.两人叫o左:1. 特选盐烧牛肉 <-- 一般, 有d 后悔无order 牛肋骨 包: 七小碟前菜 一碗白饭 一碟生菜 一碗汤 2. 海鲜薄饼 好多料, 好香脆, 加埋佢个特制酱汁, 同埋用个铁盛住, 热辣辣, 好好味呀 ~ 饭后送上姜茶及西瓜. 饱晒 ~埋单 $260, 唔平, 但好大碟. 下次会o黎试下大家推介o既烧牛肋骨, 同埋蔡澜推介o既小黄鱼.
今日o黎开湾仔, 就试一试.

6:45 去到, 里面一个客都无. 可能时间尚早吧 ~
地方细细, 但环境舒适.

两人叫o左:
包:
七小碟前菜

一碗白饭
一碟生菜
一碗汤

2. 海鲜薄饼

饭后送上姜茶及西瓜. 饱晒 ~

埋单 $260, 唔平, 但好大碟.

2010-08-28
  • 海鲜薄饼