2024-08-02
今日系家庭日,我带咗父母去湾仔最近好出名嘅港式火锅店!舖头人山人海,睇落去真系唔错。我哋嗌咗冬瓜盅海鲜汤,冬瓜清甜可口,带住满满嘅海鲜好似沙白、海虾、带子同鲍鱼。鲜浓嘅海鲜味扑鼻而来,我哋一家人都特别钟意!济州猪腩肉嘅肉质细嫩,好新鲜同埋香甜。吸收咗海鲜汤嘅精华之后,更加鲜香甜口,好好味!小食炸午餐肉,酥脆可口嘅外皮同满满嘅肉馅混合而成,每一啖都特别香脆可口,好推介俾大家!口感丰富嘅拿破仑响铃,渌落汤底之后,外皮带住微微嘅酥脆,同滑潺潺嘅内里形成鲜明嘅对比,多层次嘅口感令人回味!梗系唔少得热销火锅菜品——鲜虾滑。虾子独特嘅香味喺口中散开,每一啖都富有弹性同埋香甜,特别入味!饮品方面,我哋嗌咗Raspberry Soda。汽水饮落去清凉爽口,带住微微嘅水果香,特别啱同火锅一齐享用。我哋一家大细聚埋一齐食饭特别开心,啲嘢食又特别好味,下次仲会再来!