2023-08-04
2069 浏览
周末谂住揾间餐厅lunch同屋企人坐得舒服可以倾下计💬,就揾倒呢间系利苑嘅饮茶☕️,座位阔落,不过冷气有啲冻,著短裤嘅朋友记得带件外套🧥 前菜有3款,西芹,青瓜🥒,猪软骨粒🐖,3款都好开胃,最啱等嘢食嘅时候食住先☺️ 6个人嗌咗鸡丝粉皮🐓陈醋红蜇头🪼蟹粉芋角🦀红油抄手🥟香葱家常饼😋脆煎灌汤小笼包🥢灌汤生煎包😍枣泥锅饼🤤黑糖糍粑🍡 黑松露珍珠燥溏心蛋🥚 可以按人头嗌嘅溏心蛋,我地6个人所以叫咗3只切半,溏心做得非常好,好流心,上面嘅胡椒粉点缀左成道菜,盖过咗蛋本身嘅腥味☺️ 蜜汁脆黄鳝🐟 卖相好吸引,一望就知道脆卜卜,用蜜汁包住炸过嘅黄鳝🍯,香口惹味,好似薯片咁脆,忍唔住会不停食🤤 小笼包同生煎包都有脆底,用佢提供嘅迷仔铲就可以好容易咁铲起佢 ,唔惊穿 红糖糍粑🍡 上到嚟唔系我expect咁嘅样,似系一块糯米搽咗红糖再圈埋,唔似出面一条条糯米再点红糖食,食完饭谂住食啲甜品结尾,不过呢个煮法略嫌比较油,所以最尾都系太腻食唔晒☹️ 总结: 楼底唔算高,所以餐厅多人嘅时候都会有少少嘈,如果想同屋企人饮茶,又坐得舒服,呢间会系唔错嘅选择, overall嘢食都好满意👍🏻