2019-08-04 167 浏览
镇江糖醋小排骨 $68镇江骨甜甜酸酸咁 一直都算ok欣赏 几有特色既一道菜食开通常系大size 长条骨果种 呢份细细地几易入口糖醋汁系呢类菜既signature 实情就主要系甜味 无咩酸既 岩胃口既人自然会钟意肉质黎讲就麻麻地 我嫌实左啲 咬起黎无骨起刀落种畅顺 好在小排骨既整法令佢唔会太韧道菜唔算高质 但就几襟咬既 食下食下都清左唔少四川担担面 $58食京川沪餐馆 又点少得叫返碗担担面俾定心理准备大家 日喜楼既担担面系辣既 比起常见果啲无咁落重碎花生肉酱 而系行辣辣地路线味道上都ok既 利申我勉强算系食得辣之人 所以覣得辣度属一般碗面同市价差唔多 但系份量偏少 辣之外调料伴料唔算多 主要食其他小菜好过 有啲坚抵玩 当然食碗面打底都好既姜葱大头虾煮年糕 $258呢兜野好正 系一个姐姐推介 攞自己只手比划 话只大虾有小臂咁长一上台 又真系大大只 不过似系龙虾黎嫁㖞老世 定系我乡下得剂少见多怪刀叉侍候 肉质ok 用姜葱整我自己少见啲 又唔似炒同爆果种 而系姜葱汁 有啲特色既年糕好多下 切得几薄易入口 几有咬口 配姜葱汁味道可以对海鲜有喜好既人可以试下日喜灌汤小笼包 $74呢笼小笼包坚贵
镇江糖醋小排骨 $68

对海鲜有喜好既人可以试下

日喜灌汤小笼包 $74
呢笼小笼包坚贵 但系又真系好好食
好食既小笼包不外乎皮薄馅靓汁多 全部都中哂
先讲皮 夹起一粒小笼包顶影相果阵无整穿 第二粒心急左就爆汁 睇得出同埋食得出皮足够薄 同埋讲得爆汁 当然代表肉汁丰富 馅方面我比较唔讲究 食出唔错口感表示满意
通常呢个价既小笼包系讲紧蟹籽或者特色小笼 如果唔介意贵 呢笼原汁原味叫得过

优惠砂锅云吞鸡(半份) $98
呢兜云吞鸡超抵玩 又平又有质素 人多果阵更加系必叫
点解佢叫优惠 实情佢做紧半价 又系餐厅个姐姐推介 力sell之下我两个人都叫左兜黎玩
顺手赞下餐厅服务好好 譬如同我地讲声后帮我地切埋鸡 饮完一碗又有人主动帮手再舀 (叫左好多野餐桌满左 摆左系隔离)
鸡肉都算嫩口 云吞仲好食 成碗十几粒云吞走唔甩 汤加埋都有六碗左右
唔知佢个优惠详情点玩 去到几时 有机会黎既就唔好错过
  • 日喜灌汤小笼包