2016-08-06
2067 浏览
同两大长老食饭,星期日无得即日订枱!6点半去到,唔使等即刻有位,大堂楼底唔算高,装修光鲜!四人枱位置刚好在茶水间旁,店员出入频繁,比较窄!菜式唔只客家,仲有好多港式菜!套餐都唔少!晚饭优惠自选套餐($398)小食两款(6选2)鸡丝粉皮:麻酱好多,粉皮弹牙,加啲鸡丝同爽脆青瓜!好味!陈醋云耳:云耳爽口弹牙,但陈醋唔够浓,又腌得唔够耐,入唔到云耳入面!一般!客家原盅炖汤:冬瓜鸡脚白菜汤:南瓜盅好睇唔好用,唔易𢳂汤!材料好多!质满晒个盅!汤好清甜唔味精!好味!脆皮烧鹅(例牌)皮仲微脆,肉质唔实!点酸梅酱好味!自选小菜3款:烧腩仔:皮好脆,肉质juicy, 肥瘦相间!好味!榄角四肉末季豆:榄角味唔重,四季豆炒过火,淋晒,无乜咬口!一般辽步猪寸骨:一枝骨连肉,卖相唔错!可以直接攞起食,外脆内软,酱汁甜甜地!加上香料腌料入味!好食!甜品:竟然系百福豆腐花,小盒装!感觉好悭水悭力!不过味道系唔错嘅!另外加了:瑶柱蛋白炒饭:材料多,瑶柱丝都好重手,蛋白大块!饭粒粒粒分明!好味!店员好爽,因为座位在茶水间对出,个个店员都要经过,所以好易揾人帮手!帮手影相都好乐意!食物几好,服务唔错!个个都好满意!
晚饭优惠自选套餐($398)
小食两款(6选2) 鸡丝粉皮:麻酱好多,粉皮弹牙,加啲鸡丝同爽脆青瓜!好味! 陈醋云耳:云耳爽口弹牙,但陈醋唔够浓,又腌得唔够耐,入唔到云耳入面!一般!
客家原盅炖汤: 冬瓜鸡脚白菜汤:南瓜盅好睇唔好用,唔易𢳂汤!材料好多!质满晒个盅!汤好清甜唔味精!好味! 脆皮烧鹅(例牌)皮仲微脆,肉质唔实!点酸梅酱好味!
自选小菜3款: 烧腩仔:皮好脆,肉质juicy, 肥瘦相间!好味! 榄角四肉末季豆:榄角味唔重,四季豆炒过火,淋晒,无乜咬口!一般 辽步猪寸骨:一枝骨连肉,卖相唔错!可以直接攞起食,外脆内软,酱汁甜甜地!加上香料腌料入味!好食! 甜品:竟然系百福豆腐花,小盒装!感觉好悭水悭力!不过味道系唔错嘅!
另外加了: 瑶柱蛋白炒饭:材料多,瑶柱丝都好重手,蛋白大块!饭粒粒粒分明!好味!
食物几好,服务唔错!个个都好满意!