部屋咖啡室

homemadecafe
2024-03-11 75 浏览
今次我哋嚟到位于旺角嘅楼上隐世Cafe☕️,位置就喺好多嘢食嘅广华附近🏥。舖头有种家庭嘅温暖疗愈风💕,除咗有唔同嘅杂志、旅游书📚,仲有board game♟️,好啱一班朋友上嚟倾计、玩游戏、放松下👯。.🐔烤鸡磨菇阔条面($138)份量真系好大😆,白汁嘅味道都唔错,几香。鸡肉用香草煎香🌿,配埋蘑菇,真系好夹白汁酱🍝。一啖卷起阔条面捞埋酱汁,好吸引😍。.🦀越式炸蟹饼 (+$25)外层炸得好香,而且热辣辣💥,咬落去每粒嘅份量都几多,好有口感🫦。点埋鸡酱,甜甜酸酸嘅味道💦,令到炸物嘅油腻感降低。.🐟忌廉烟三文鱼意粉($148)同样系份量好多😝,连烟三文鱼片都几多块。意粉幼身嘅质地更加啱卷起香口嘅白汁🍦,淡淡都有浓郁嘅忌廉感。.🍟美式炸薯条(+$25)同样系份量几多😙,而且内层嘅薯心软绵、又够滑🫦。怕薯条太干身嘅朋友,要试下呢款里面够软滑嘅薯条口感🙌🏻。.🥞雪糕伴朱古力香蕉厚多士($88)最后梗系唔少得要嗌埋甜品啦💕,厚多士同样系份量好多,share都够晒食👯。随便多士配埋雪糕嘅冰火感觉❤️‍🔥,同埋朱古力酱、香蕉配料🍌,一啖食到嘅味道好丰富。
🐔烤鸡磨菇阔条面($138)
🦀越式炸蟹饼 (+$25)
🐟忌廉烟三文鱼意粉($148)
🍟美式炸薯条(+$25)
🥞雪糕伴朱古力香蕉厚多士($88)
2024-03-05