2016-06-08
好耐都没跟朋友一起去食东西了~ 今次朋友睇完食评SEND左D相比我地睇, 见到都好想食, 所以一直都好期待呢次既晚餐, 一来可以见下朋友, 二来又可以食下好野一去到石硖尾, 跟住GOOGLE MAP去行, 其实都几难揾, 要行到石硖尾的街市再上一层先揾到, 终于黎到, 已经娴多人系门口排紧队啦, 好彩我们有BOOK刑位, 所以一阵就入得去啦~ 餐厅入面既装潢都好有以前茶楼既特色, 好有古代香港既情怀~一黎, 朋友推荐一定要饮冻朱古力, 果然好饮, 好浓郁既朱古力味, 再配上挤系杯上既CREAM好FULL好满足呀我们再叫了一些比较出名既菜式, 风沙鸡, 外皮好香脆, 鸡肉好嫩滑, 再夹埋放系鸡上的香酥蒜泥, 真不能不配上一碗白饭, 所以我们都叫了3个白饭4人一齐SHARE我地好彩有点到呢个明太子炒饭, 因而真系好好味, 有好香既明太子味, 另外, 因为系明火炒既, 好有炉气 仲加上蟹柳粒, 蛋粒一齐炒, 配上葱香, 香气四溢YUMMY YUMMY另外, 我们都点了一个金银蛋蒜子浸白菜仔同肥牛粉丝煲, 碟白菜仔既味道唔错, 因为白菜仔同金银蛋一齐煮, D味都入晒D菜度, 系几好, 但个人
餐厅入面既装潢都好有以前茶楼既特色, 好有古代香港既情怀~
冻朱古力
风沙鸡