餐厅: 住家菜 (柯士甸道)
资讯:

2017-12-30 739 浏览
对于我呢d冇饭家庭黎讲,有时都会想食番一餐半餐住家饭,但系碍于我唔识煮饭,又想食既话,就只有厚住面皮去好朋友屋企度黐餐,又或者落尖沙咀丽斯中心呢间住家中菜馆。佢系系柯士甸道,近佐敦地铁站,由D出口行去大概5分钟路程,地点相当方便。呢度地方唔逼夹,装修简单,环境座位都舒服。Menu呢度系主打住家菜,自然就系有屋企feel既菜色啦,我钟意黎食系因为呢度系主张冇味精,清淡少油既,arm晒想食得健康又冇时间煮饭既朋友住家老火汤$50(煲)今晚既老火汤系花生眉豆鸡脚汤,汤料十足,真系做到少油,而且味道清甜,一煲有成8碗,好抵饮沙拉骨$72呢度碟碟都好大,份量多,沙拉骨同平时食既有d唔同,食落啖啖肉,味道甜甜酸酸咁,好醒胃金针云耳蒸鸡$72呢个蒸鸡arm arm好,鸡肉嫩滑,云耳同d冬菇都好大片同厚身,好有口感金银蛋时蔬$70我地拣左油麦菜,食落新鲜爽口,又够清嫩鱿鱼马蹄啄肉饼$75呢个肉饼食落就知道冇落盐,唔会重咸味,只系有少少豉油调味,食落爽口弹牙,有口感,捞饭一流南瓜西米露食饱仲有个饭后甜品,而今晚既就系南瓜西米露,味道香浓,西米烟韧,制作一d都唔马虎

呢度地方唔逼夹,装修简单,环境座位都舒服。

Menu

住家老火汤$50(煲)

沙拉骨$72

金针云耳蒸鸡$72

金银蛋时蔬$70
我地拣左油麦菜,食落新鲜爽口,又够清嫩

鱿鱼马蹄啄肉饼$75

南瓜西米露