2018-12-21 779 浏览
去开一间嘅牛肉面餐厅已经冇再营业, 带住落寞嘅心情沿谢斐道继续揾嘢食, 经过"靠得住", 唔记得系边度听过佢个名, 再望下佢门口嘅广告, 话系米芝莲推介, 可能之前喺杂志见过啦虽然佢系叫做"米芝莲"餐厅, 但系平日夜晚都唔系好多人, 唔使排长龙。 又见到佢夜晚有汤面, 我呢个汤面怪就走咗入去试下啦自选配料叫左虾和蚬, 汤底叫咗唔辣𠮶只, 见到碗汤面第一个嘅感觉系, 佢同其他专食汤面嘅餐厅唔同, 望落好似自己喺屋企煮, 没有芫茜葱蒜粒肉碎等等, 但系就有冬瓜粒, 菇类和烟鸭胸, 试下第一啖汤 --- 超级好饮 佢标榜话系冇味精, 饮落都几肯定唔系味精汤, 似系屋企煲既冬瓜汤。 食材都好新鲜, 虾都爽口, 蚬肉冇沙。最后当然系连啲汤都饮埋啦 一定一定会再帮衬

最后当然系连啲汤都饮埋啦
一定一定会再帮衬