2024-11-26
夜晚嘅新蒲岗一向都好多好嘢食😆听闻呢间餐厅嘅煲仔饭几出名,所以今日就决定黎试下~煲仔饭系即叫即煲嘅,喺等紧煲仔饭嘅时候,竟然有得饮住自家老火汤先😆呢个例汤非常有诚意,足料够味,睇得出唔系hea你嘅🥣同时环顾四周,似乎大部分都系街坊熟客,过黎食餐家常便饭,令我感觉几窝心。依家呢啲街坊茶餐厅真系买少见少了🥹🍚古法田鸡煲仔饭 $66 好耐冇食田鸡啦!😆个饭非常足料,有云耳冬菇同田鸡都好够份量,唔会食几啖就冇晒啲𩠌得返白饭。调味亦都不错。唯一美中不足嘅地方系,一开头表面嘅饭有少少硬。个饭亦都可以再香啲。🍚豉汁白鳝煲仔饭 $86虽然我中意田鸡多啲,但整体上更喜欢呢个饭😆香气十足,啲饭捞埋豉汁都已经好够味,唔驶再比豉油。白鳝口感爽弹👍🏿饭焦十分香脆,几出色!🍛黑椒薯仔牛柳粒 $68几有镬气。牛柳粒都好嫩,好食👍🏿呢碟嘅牛柳粒出色过薯仔🥔总括而言,餐厅性价比算不错,也食到家的味道🏠
🍚古法田鸡煲仔饭 $66
🍚豉汁白鳝煲仔饭 $86
🍛黑椒薯仔牛柳粒 $68
几有镬气。牛柳粒都好嫩,好食👍🏿呢碟嘅牛柳粒出色过薯仔🥔
总括而言,餐厅性价比算不错,也食到家的味道🏠