2023-09-10 58 浏览
呢间小店走美式怀旧风格🇺🇸Churros食谱由自己改良🥨所有雪糕全人手手工制作,配搭多款配料、酱汁,创作六款属于香港人口味嘅新地杯🍨💗王卡卫朱古力厂 ($48)朱古力雪糕特别加入法国Valrhona 85%朱古力碎,雪糕有少少冰粒造成雪芭感觉,加上85%黑朱古力酱令朱古力味更浓郁🍫重点嘅Churros外层金黄酥脆,内𥚃松软带少少烟韧🥨加埋法国Cocao Barry 薄脆片增加脆脆口感🍪最后以烧棉花糖同软心布朗尼点缀💗白皇后梦想世界 ($48)玄米茶雪糕使用丸久小山园玄米茶制作,味道非常特别同清新🍃海盐焦糖酱、海盐焦糖脆脆、喜马拉雅粉红盐做成咸咸甜甜嘅对比🥠烟韧糯米糍同脆脆Churros带嚟双重口感🍡特别加入杏仁粒增加口感🌰
Churros

💗王卡卫朱古力厂 ($48)
王卡卫朱古力厂

💗白皇后梦想世界 ($48)
白皇后梦想世界
Churros