2021-01-30
依家无得做晚市真系好惨,尤其居酒屋呢类专攻晚市既小店我地之前去左Rerere1001食相信系2020年最后的晚餐,真系非常有质素,推荐大家去帮衬下。.Rerere1001 疫市自救,做午市之余重搞好多花臣、好似午市sake free flow、6点后sake 外卖自取6折,大家可以去支持下__________________________🔹大关桃梅酒 $65 和三盆梅酒$78👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌕🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌕食日本串烧最紧要有酒落肚佢地啲酒价值实惠唔识拣可以问店员、会帮你配 (可以用whatsapp问).桃梅酒桃味好重、略带梅味、会甜少少另一种和三盆梅酒就有正统既芳郁梅香。唔好以为和三盆系梅既品种,其实系高级砂糖,可以提升果味架!.🔹 烧日本鱿鱼筒 $98👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑外型够晒杀食、原只上枱黑椒汁可以轻手少少筒身既比较嫩同有汁、须位就干啲有焦香,一次两种感受.🔹烧带子 $68👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌘扇贝厚肉大只,又多汁、少少爽身有矶烧味、好惹味.🔹 串烧芝士狮子狗 $32👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑外皮烧得好焦香,芝士味几香、不过好流质、建议一啖过食、唔系
__________________________
🔹大关桃梅酒 $65 和三盆梅酒$78
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌕
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌕
食日本串烧最紧要有酒落肚
佢地啲酒价值实惠
唔识拣可以问店员、会帮你配 (可以用whatsapp问)
桃梅酒桃味好重、略带梅味、会甜少少
🔹 烧日本鱿鱼筒 $98
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
外型够晒杀食、原只上枱
黑椒汁可以轻手少少
筒身既比较嫩同有汁、须位就干啲有焦香,一次两种感受
🔹烧带子 $68
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌘
扇贝厚肉大只,又多汁、少少爽身
有矶烧味、好惹味
🔹 串烧芝士狮子狗 $32
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
外皮烧得好焦香,芝士味几香、不过好流质、建议一啖过食、唔系会滴晒出黎
🔹 明太子鸡翼 $52
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌖
一咬落去明太子好似爆入口咁,非常满足
🔹 烧蒜心 $32
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
通常咁粗会有渣、但呢个居然重几嫩下
咬落又脆脆地、唔会干水,最正系好有蒜味
🔹芥末山芋 $42
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
芥末唔系好攻,山芋有少少滑潺潺,但都唔错
🔹 炸鸡软骨 $48
🤵🏻:🌕🌕🌕🌖🌑
鸡软骨够脆,好大兜、好似一世都食唔晒咁
🔹冷乌冬 $42
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌖
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌖
乌冬比想像中高分、似系自家制、唔滑、但好有咬劲
连上面既海带都几有口感