2020-04-15 22 浏览
今日嚟到呢间富士山日本料理, 呢度嘅日本菜真系同喺日本富士山嘅可以相提并论 首先我哋叫咗一个 渔夫火炙丼, 入面有满满嘅玉子烧, 火炙三文鱼, 火炙蟹棒同带子仲有鳗鱼, 好钟意火炙嘅味道因为有蛋黄酱嘅配合, 饭上起嚟嘅时候亦都系好温暖, 所有嘢嘅配搭都好好之后叫做一个黑松露油甘鱼手卷, 黑松露好配搭到油甘鱼嘅味道, 吊起咗油甘鱼入面嘅鱼油香, 好开胃之后我哋都叫咗火炙蟹棒寿司,火炙三文鱼寿司,鹿儿岛a4和牛寿司, 海胆寿司同埋中吞拿鱼腩寿司, 仲有牡丹虾寿司, a4和牛寿司食落去好有 牛肉嘅新鲜味道, 海胆寿司上面嘅海胆亦都感觉好creamy, 牡丹虾亦都非常新鲜最后推介一定要食火炙左口鱼寿司, 烧过嘅左口鱼嘅鱼油香 逼晒出嚟, 食落口入口即溶