2022-09-12
天后多嘢食就系人都知😜今次又俾我发掘到一个好chill嘅地方~ 有酒饮、仲有意日Fusion菜食!今晚就同两个闺蜜一齐嚟chill返晚~今次我哋嘅Cocktail全部由调酒师发板~ 坐正系前面,仲可以睇到佢嘅即场表演添!▪️Cocktail 🍸Eden Gaarden以Hoegaarden及Lemon juice为主调,微微酸甜,味道较light~🍸Spumoni 以西柚汁做base~ 甘甘甜甜,减肥女生大爱!🍸Pink Sour迷人的粉红色~ sweet中带点酸苦,就像外柔内刚的女性一样!▪️Appetizer🦀🍎黄金邪恶软壳蟹配香烧焦糖苹果呢个真系蟹如其名,好多蛋黄、好邪恶啊!果种咸鲜香脆令人食到停唔到口! 而焦糖苹果嘅出现又令到个口味balance番㖞~🐟🐮鱼子酱海胆安格斯牛他他他他入口juicy清爽,连同鱼子酱及海胆一齐食又有种额外提鲜的感觉~ 无论一匙直接放入口、或配脆脆多士都一样good~▪️Spaghetti🍝鲜味蕃茄海胆三文鱼子有机意粉大厨似乎一啲都唔吝啬🤗海胆同三文鱼子份量都颇多~ 新鲜蕃茄味道清甜、意粉软硬适中~ 清新味美!▪️Large Plates🦞🦐🦑惹味海鲜袋 (2
▪️Cocktail
🍸Eden Gaarden
🍸Spumoni
以西柚汁做base~ 甘甘甜甜,减肥女生大爱!
🍸Pink Sour
▪️Appetizer
🦀🍎黄金邪恶软壳蟹配香烧焦糖苹果
🐟🐮鱼子酱海胆安格斯牛他他
▪️Spaghetti
🍝鲜味蕃茄海胆三文鱼子有机意粉
▪️Large Plates
🦞🦐🦑惹味海鲜袋 (2-3人份量)
一个大大盘、材料丰富嘅seafood boil~ 大大只波士顿龙虾够晒多肉🤗 仲有带子、大虾、鲜蚬、鲜鱿鱼圈、香肠、粟米🌽同惹味酱~ 其实汤底入边仲有一啲菠菜入晒味好正! 我个人偏爱蚬同猪肉肠😜 汤底惹味得嚟带点酒味,原来系落咗啤酒入去煮~ 另外配有两款特调酱汁~ 不过所有海鲜其实都觉得够味~ 当然想更惹味嘅话都可以试吓点嚟食啦! 😂我初初真系以为系一个袋~ 原来个摆盘系咁靓㗎!
▪️Dessert
🍨其实已经好饱🤣但系甜品系绝对唔少得嘅! 呢度嘅signature甜品 - Classic Tiramisu 同Matcha Tiramisu 😁 每日新鲜制造的Tiramisu,经典口味的浓厚咖啡酒香及软滑的芝士,食落层次丰富。相比之下抹茶口味较甜又带点茶甘,两者均质感软滑轻盈~ 一样好味😋!
呢度嘅艺术及石砖布置都令人哋感觉好relax~ 仲有大大幅酒墙~ 爱酒嘅人更加唔可以错过啊!