富苑金阁位置喺钻石山斧山道富山邨。旧式酒楼旧式style,冇人带位,当日午市全场爆满,我哋搜索一轮终于揾到一枱刚走,就好自由咁入座喇😂。所有点心不设order, 食客直接出去选择自取,可以睇啱先至要😅,今时今日已经好少咁有怀旧feel自取点心嘅酒楼。点心质素正常, 酱汁凤爪、豉汁蒸排骨味道ok,特色系下面都垫住芋头块,索咗啲肉汁几好味,其他就中规中矩,冇乜特色。比较满意系虾饺,一笼有四只,份量偏大,只系$24.8,相当高质超值👍。牛腩炆伊面$83,分量多但质素一般。点心价格比较亲民,当日假期中午,除左顶点$39.8, 所有点心价格由小点$19.8至特点$29.8。食饱饱埋单平均每人$7x。🍽 餐厅: 富苑金阁🏠 地址: 九龙斧山道富山邨富礼楼地下#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食写真 #hkig #hongkong
富苑金阁位置喺钻石山斧山道富山邨。

🍽 餐厅: 富苑金阁
🏠 地址: 九龙斧山道富山邨富礼楼地下