2024-01-04 78 浏览
今次嚟到浦东浦西,-入舖,就听到播放住嘅怀旧歌,好有feel,华丽经典嘅装修好vintage !🥗海参酸辣汤:酸酸辣辣嘅汤底再加上足料嘅海参,提升鲜味,最啱冬天暖胃。🥗醉猪手:超爽脆,酒味刚刚好,爽皮酒香,嚟个小食好滋味。🥗鸡丝粉皮:好醒胃,粉皮弹牙亦颇滑,麻酱花生味够浓,食落带点咸香,捞埋芝麻一齐食真系好正,简单美味。🥗赛螃蟹:味道鲜甜幼滑,口感-流,质素高。🥗回锅肉:香浓惹味,肉质爽脆,味道好经典,好有小时候嘅感觉,系我𩠌饭必选。🥗小笼包:小笼包外皮厚薄得宜,感觉有韧性,足够承住汤汁不漏,唔会一口粉兼糊口,最爆汁,超赞。

🥗醉猪手:超爽脆,酒味刚刚好,爽皮酒香,嚟个小食好滋味。

🥗赛螃蟹:味道鲜甜幼滑,口感-流,质素高。

醉猪手
鸡丝粉皮
参酸辣汤
赛螃蟹
回锅肉
小笼包
题外话/补充资料: 今次嚟到浦东浦西,-入舖,就听到播放住嘅怀旧歌,好有feel,华丽经典嘅装修好vintage ! 🥗海参酸辣汤:酸酸辣辣嘅汤底再加上足料嘅海参,提升鲜味,最啱冬天暖胃。 🥗醉猪手:超爽脆,酒味刚刚好,爽皮酒香,嚟个小食好滋味。 🥗鸡丝粉皮:好醒胃,粉皮弹牙亦颇滑,麻酱花生味够浓,食落带点咸香,捞埋芝麻一齐食真系好正,简单美味。 🥗赛螃蟹:味道鲜甜幼滑,口感-流,质素高。 🥗回锅肉:香浓惹味,肉质爽脆,味道好经典,好有小时候嘅感觉,系我𩠌饭必选。 🥗小笼包:小笼包外皮厚薄得宜,感觉有韧性,足够承住汤汁不漏,唔会一口粉兼糊口,最爆汁,超赞。
2023-12-29
醉猪手