2019-01-22
唎几日都几冻,放工唔想去咁远食饭,所以系近近地系观塘睇下有咩食天气热左几日又开始冻返,想食d热野,但又唔想打边炉d衫吸唒d味咁岩见到小火焰韩式咖啡餐厅有d汤锅同埋石锅饭食,一定够唒热, 一于就试下餐厅就系APM格黎行多一两分钟既观点中心1楼7点3左右去到,坐满左8成,好彩2个人都易揾位,好快就入左去餐厅系用木系装修,感觉几舒服本身想食石锅饭,但系见到有牛骨汤,应该系期间限定,所以拣左黎试下黎到韩国餐厅唔系唔食炸鸡呀?半份点都要既,蜂蜜提子脆米几特别,就唎款啦年糕又系一定要叫,唎到年糕都有好多款式,不过都系叫返最钟意既卡邦尼年糕饮品选择仲多, 最后拣左红豆椰子沙冰第一样黎既系骨筒同手套, 一包入面有2只蜂蜜提子脆米炸鸡 (半份) $88蜜糖、提子干、脆米既份量都好足,食唒d鸡都仲有蜜糖剩一淡鸡一淡提子干,食落感觉冇咁油腻脆米令到炸鸡咬落更加脆雪香牛骨汤$128雪香牛骨汤,有火一路加热,全程都卜卜卜卜,好热,冬天食岩唒牛仔骨有成4至5块,淡淡肉仲好多配料添!卡邦尼年糕$78最怕年糕太干,唎到既卡邦尼年糕好多汁,绝对唔会干,蛋黄味极浓!红豆椰子沙冰$46好多时饮沙冰都会饮几淡就得返d冰系到,
餐厅就系APM格黎行多一两分钟既观点中心1楼
餐厅系用木系装修,感觉几舒服
饮品选择仲多, 最后拣左红豆椰子沙冰
第一样黎既系骨筒同手套, 一包入面有2只
蜂蜜提子脆米炸鸡 (半份) $88 蜜糖、提子干、脆米既份量都好足,食唒d鸡都仲有蜜糖剩
一淡鸡一淡提子干,食落感觉冇咁油腻
脆米令到炸鸡咬落更加脆
雪香牛骨汤$128 雪香牛骨汤,有火一路加热,全程都卜卜卜卜,好热,冬天食岩唒
牛仔骨有成4至5块,淡淡肉
仲好多配料添!
卡邦尼年糕$78 最怕年糕太干,唎到既卡邦尼年糕好多汁,绝对唔会干,蛋黄味极浓!
红豆椰子沙冰$46
好多时饮沙冰都会饮几淡就得返d冰系到,唎到既沙冷水冰比例做得好好,饮到最后都唔会有白冰剩低
红豆味好浓!