2016-01-24 751 浏览
今天天气好冻,得八度。决定要食热辣辣的嘢!系旺角行下行下,见到明洞,吸引咗我们,所以就入咗去试下。入到去,亚猪妈好热情用韩文打招乎,原来系正统韩国人开的店嚟。望完餐牌决定点“泡菜锅”、“石头窝饭”、“紫菜卷”点餐方法系要先去比钱,之后坐返埋位等食啦~先嚟咗“石头锅饭”,比埋支伴饭酱自己捞,嚟到闻到香喷喷,菜下面仲有只生蛋,大大碗。食到后期,因为石锅关系,个饭都保持到仲系暖都,抵赞!而我食既系“泡菜汤饭”,嚟到仲系滚架,我都要叹咗阵先食到。个泡够辣,但辣得嚟又唔太盖过个汤既味道,咁冻天气食又热又辣既嘢,真系好正!附餐都有4小碟,煎蛋饼、炸寿司,细细、泡菜、薯仔碟但好好味架跟住就系“紫菜卷”,我觉就ok喇,一般的紫菜卷咁食到中途,有个好得意既女仔入咗嚟,大叫“亚猪妈~”,听见都觉得好韩式!
今天天气好冻,得八度。决定要食热辣辣的嘢!
系旺角行下行下,见到明洞,吸引咗我们,所以就入咗去试下。
望完餐牌决定点“泡菜锅”、“石头窝饭”、“紫菜卷”
点餐方法系要先去比钱,之后坐返埋位等食啦~
牛肉石头锅饭
泡菜汤饭
跟住就系“紫菜卷”,我觉就ok喇,一般的紫菜卷咁

2016-01-23
$82.5