2021-12-03 419 浏览
突然好想食韩烧,朋友介绍嚟食「Running 烧」!Lift门一打开,已经闻到阵阵烤肉嘅味道,十分期待!店员安排座位后就立即俸上3款前菜,包括芽菜、泡菜同海带,当中我觉得最好食系泡菜。餐厅每个烤炉上都有一条排烟管,所以绝对不会有「烟雾迷漫」嘅感觉。落单就透过QR CODE,而且都好多选择!牛、猪、鸡、羊、海鲜、熟食、蔬菜⋯样样有!而且按件数order,可以减少浪费。热食就点咗炸鸡同炸鱿鱼须,两款炸物都好好食!新鲜炸起,口感酥脆,炸鸡除咗酥脆入味多汁之外,肉质一啲都唔硬,呢两款热食都十分出色!肉类方面就嗌咗鸡翼、鸡肾、厚切猪腩肉、牛脷、雪花牛仔肉、猪颈肉、牛肋骨⋯五花肉肥瘦层次分明,放上铁网上烧,油脂甘香,肉味香浓,非常好食!猪颈肉腌得入味,将猪颈肉烧至㶶边,肉质爽口多汁,油脂满满,非常滋味!鸡翼、鸡肾、牛脷、雪花牛仔肉都唔错⋯而海鲜⋯带子同大虾都唔错,食落鲜甜弹牙,都系必食之选!最后仲有甜品,系melona雪条!有蜜瓜、椰子、草莓同芒果选择,我拣咗椰子味,味道清甜可口,浓厚嘅椰子味清爽透心凉!总括嚟讲,食物品质有保证,性价比高,种类选择多,绝对值得encore!

而海鲜⋯带子同大虾都唔错,食落鲜甜弹牙,都系必食之选!

2021-11-30
  • 五花肉