餐厅: 諸勝堂
资讯:

2020-04-08 342 浏览
嚟到寓工作於搵食第五篇,因應最近疫情真係少咗出去食,盡量外賣返公司啦!但老實坐低食梗係新鮮熱辣啲啦😝今次嚟到諸聖堂坐低食返個招牌滑蛋飯先!選擇有唔少,都係常餐同碟頭飯🍴但講到招牌除了用上日本蛋烹調滑蛋,連叉.燒都係自家製👍🏻佢招牌之一有叉燒蝦仁日本滑蛋飯,一次過食哂兩款口㗎,不過我今次專一啲揀🌟自家製叉燒日本滑蛋飯$56 (凍飲加$2)看得見流質的蛋液,非常嫩滑,自製叉燒濕潤一啲都唔乾同鞋口,加埋入口香甜不過膩豉油絕對提升哂成個飯層次!重點係食到尾,豉油都蘸滿每粒飯粒👍🏻😋唯一真係要彈可能係蛋味唔係特別濃,但overall都足夠拎💯分!

但老實坐低食梗係新鮮熱辣啲啦😝
今次嚟到諸聖堂坐低食返個招牌滑蛋飯先!

選擇有唔少,都係常餐同碟頭飯🍴
但講到招牌除了用上日本蛋烹調滑蛋,連叉.燒都係自家製👍🏻

自家製叉燒日本滑蛋飯

重點係食到尾,豉油都蘸滿每粒飯粒👍🏻😋

2020-04-08