餐厅: 諸勝堂
资讯:

2020-04-08 322 浏览
嚟到寓工作于揾食第五篇,因应最近疫情真系少咗出去食,尽量外卖返公司啦!但老实坐低食梗系新鲜热辣啲啦😝今次嚟到诸圣堂坐低食返个招牌滑蛋饭先!选择有唔少,都系常餐同碟头饭🍴但讲到招牌除了用上日本蛋烹调滑蛋,连叉.烧都系自家制👍🏻佢招牌之一有叉烧虾仁日本滑蛋饭,一次过食哂两款口㗎,不过我今次专一啲拣🌟自家制叉烧日本滑蛋饭$56 (冻饮加$2)看得见流质的蛋液,非常嫩滑,自制叉烧湿润一啲都唔干同鞋口,加埋入口香甜不过腻豉油绝对提升哂成个饭层次!重点系食到尾,豉油都蘸满每粒饭粒👍🏻😋唯一真系要弹可能系蛋味唔系特别浓,但overall都足够拎💯分!

但老实坐低食梗系新鲜热辣啲啦😝
今次嚟到诸圣堂坐低食返个招牌滑蛋饭先!

选择有唔少,都系常餐同碟头饭🍴
但讲到招牌除了用上日本蛋烹调滑蛋,连叉.烧都系自家制👍🏻

自家制叉烧日本滑蛋饭

重点系食到尾,豉油都蘸满每粒饭粒👍🏻😋

2020-04-08