考完试奖自己食餐好嘅!以前系海港城就成日同屋企人去食。 而家搬左以为好难揾啦, 点知原来系正香格里拉同地铁站对面,好方便。首先叫左个蟹肉牛油果沙律, 一上枱我以为自己去左日本餐厅但fusion d 家野😂😂😂 佢啲蟹肉真系好新鲜同湿润,唔似其他会鞋拾拾又好干咁。加埋柠檬汁真系吊起哂啲味。好开胃嘅头盘! 然后叫左墨鱼丸同鳝球,墨鱼丸一到,已经劲香!令人食指大动! 仲要大粒到好似Bing bong ball 咁! 仲要金黄色嘅,原来除左金黄色鲜牛油香味嘅蓝罐曲奇,啲到嘅墨鱼丸都做到😂 虽然系贵啲,但原来系师傅手打嘅 lol 系威系好食嘅😋😋 个鳝球黎到,我以为系鳗鱼,然后就发现自己大错特错。佢比鳗鱼厚一百万倍。 除左龙趸,我都未食过咁厚又弹牙嘅鱼肉 同埋佢个味好似叉烧咁,好香好特别!至于啲个咖哩煲,我就觉得冇咩惊喜啦,而且唔知点解仲好似甜甜地咁,牛腩都ok 嘅, 薯仔好食! 但最好食系个蒜蓉包,又香又脆,一黎到忍唔住食左三件,然后仲要re order tim! 同埋个羊扒,其实一个人食一定超饱,好采有fds share💖💖💖煎得啱啱好,又唔"骚"真系好正至于饮品,我就叫左个白玉龙眼冰,天气
考完试奖自己食餐好嘅!

首先叫左个蟹肉牛油果沙律, 一上枱我以为自己去左日本餐厅

蟹肉牛油果沙律

同埋佢个味好似叉烧咁,好香好特别!
沙嗲墨鱼丸, 蜜椒烧鳝球

咖喱牛腩煲, 蒜蓉包

香草烧羊扒

至于饮品,我就叫左个白玉龙眼冰,天气开始转热,饮啲个真系好爽。而且贡茶𠮶啲同佢完全冇得比! 啲个甜得黎好有龙眼嘅香味,佢啲龙眼都好好食,好好咬口

人生得意需尽欢,最后埋单每人二百蚊左右,食到咁新鲜咁好食嘅野,作为考完试嘅慰劳宴真系最好不过😚😚😚
蟹肉牛油果沙律
沙嗲墨鱼丸, 蜜椒烧鳝球