2016-07-04 279 浏览
1/7连放3日假,决定同朋友食放题庆祝一番,好耐冇食过放题啦! 朋友就介绍了尖沙咀的鸣Fusion,一于去朝圣下,环境不错,装修几得体及舒适,2人座位几阔落,边食边倾计,两个钟放题,食物选择都好多,饮品就自己行去雪柜任拎先点了刺身及寿司,餐厅上菜很快,摆设都非常美观。厚切三文鱼再加大大只的刺身虾,刺身没有雪藏味,能将刺身鲜味都一一呈现,味道浓郁亦没有腥味!所以我同朋友都叫左3轮另外,亦都点了一些炸物,呢几样系必试~哈~蜜糖鸡翼~外皮脆脆及甜甜地。仲有个紫薯波,入面系暖暖既紫薯桨~ 吹水就当然唔少得炸鸡软骨啦,配堆沙律酱,perfect match!!! 餐厅好细心,所有我食过的炸物都好新鲜,好似即叫即炸咁,全部都热辣辣上菜。值得一赞,like~小食方面,我点了一碟黑椒牛柳粒,黑椒够多又够香,绝不欺场,啖啖肉仲要唔多肥肉,值得encore~最后,我仲点左一客烧三文鱼头,骨唔算多,鱼肉就好大旧,配埋柠檬汁,正!!整体黎讲,食物质素高价钱亦系本人食过最抵的(以TST放题比较),下次去TST食晚饭时,一定会再试^^
先点了刺身寿司,餐厅上菜很快,摆设都非常美观。厚切三文鱼再加大大只的刺身虾,刺身没有雪藏味,能将刺身鲜味都一一呈现,味道浓郁亦没有腥味!所以我同朋友都叫左3轮

2016-07-02
  • 三文鱼再加大大只的刺身虾