2023-09-30
今日同朋友去铜锣湾行街街,行到攰攰地又到食晚饭时间,朋友话想食烧肉,我记得呢度附近有间,于是离开Sogo行咗3分钟就到。店舖装修简洁,座位阔落舒适,店员服务勤快。扫过QR code落单,等咗大约5分钟已经上齐食物👍。美国小牛排 + 美国牛板件套餐 $158.-跟新鲜生菜及面豉汤,两款牛肉都有油脂部份,味带油香,肉质软腍,口感比较细腻。澳洲安格斯肉眼套餐 (300g) $278.-跟珍珠米饭 (300g),饭味香甜,口感软熟中又有咬口,沙律菜同样新鲜。肉片油指较少,但牛味香浓,肉质相对结实有咬口。300g嘅份量比想像中多,食得非常满足。日本宫崎A4和牛 牛肩胛 $108.-牛肩胛布满油花而且分布均匀,稍为烧一烧油脂即刻渗出,口感软滑细腻,油指感十足但唔觉好油腻,好食。食烧肉,点少得饮料,于是我哋点咗忌廉樽装汽水👍及Asahi,食下饮下,慢慢叹😁。最后食埋跟餐免费送嘅Häagen-Dazs,又饱又满足。其实烧肉One做紧激安优惠,逢星期一至日下午2时至6时全单半价,哗!劲抵😱。可惜我哋错过咗😭,朋友话下星期一定要再食过🤣。
美国小牛排 + 美国牛板件套餐 $158.-
澳洲安格斯肉眼套餐 (300g) $278.-