之前去过佢地喺观塘既姊妹铺 Be Leaf,所以今次都黎试下😜 呢到一样有好多打卡位📷,装修行波希米亚风格,近门口🚪就有个标志性logo - 悬挂既藤制吊椅、仙人掌小树林🌵、雪白既藤制抱枕等等,加上用米黄色做主调,气氛柔和,配搭几靓~ 啲员工服务态度几好,都好乐意帮我地影相📸️,野食味道唔错,有落过心思配搭,摆盘亦都精美,整体感觉几好,令人觉得舒服~(5 😍 系满分,🤩系半分) 法式焦糖卡士达梳乎厘班戟 🇫🇷🍯🥞 - $128 (好味指数:😍😍😍😍🤩)表面既cream有几多,香滑细腻,质感轻盈,奶香🥛扑鼻,唔会太甜又唔漏~ 上面有一层焦糖,有啲焦苦味同埋够薄,做到系脆身而唔会硬身,不过略嫌细块左啲~ 另外仲有啲lotus饼碎🫓所以更加香口~而个 梳乎厘班戟🥞既口感绵密,蛋香🥚浓郁,入口即溶带啲空气感,质地真系拿捏到喺梳乎厘同班戟🥞中间,旁边亦有好多饼碎,好似木糠布甸既木糠咁,整体都好食😋香煎慢煮西班牙伊比利亚黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎 🇪🇸🐷🍑🥑 - $288 (好味指数:😍😍😍😍)猪鞍🐷既好处系够晒厚肉,里面煎到带有少少粉红色,猪味🐷浓郁juicy,有独特既橡果芳香~ 肥瘦适中,入口有诱人

(5 😍 系满分,🤩系半分)
法式焦糖卡士达梳乎厘班戟

香煎慢煮西班牙伊比利亚黑豚鞍配蜜桃牛油果莎莎

猪鞍🐷既好处系够晒厚肉,里面煎到带有少少粉红色,猪味🐷浓郁juicy,有独特既橡果芳香~ 肥瘦适中,入口有诱人既油香又唔会漏,肉质再细腻啲就更加好~ 而个莎莎酱主要由蜜桃🍑同牛油果🥑组成,酸酸甜甜,清新开胃,旁边有啲奶油瓜蓉,望落同南瓜蓉🎃好似,不过会多啲奶油香味同埋个质地会再creamy啲,而上面有香口既绿色脆片,另外仲有啲杂菜,包括红萝卜🥕、西兰苔🥦,西兰苔🥦系西兰花🥦同芥兰既混合体,有西兰既花头部分同埋芥兰既茎叶部分,口感更加好,食落纤细脆嫩~ 同埋有黑醋沙律🥗,清新又可以解返肉既油腻,而且整体颜色几靓~
香煎白鳕鱼配自家制橄榄杏仁酱

香煎白鳕鱼配自家制橄榄杏仁酱 🐟🫒🌰 - $188 (好味指数:😍😍😍🤩)
鱼肉🐟雪白,肉质嫩滑,清爽不油腻~ 另外配左个橄榄杏仁酱🫒🌰,唔知点解呢个酱既味道令我谂起平时蒸鱼🐟上面既豆豉😂 几香口惹味~ 块皮可能比个酱整腍左,脆啲就更加好~ 旁边一样有啲同南瓜蓉🎃好似既奶油瓜蓉,会多啲奶油香味个质地会再creamy啲,上面一样有香口既绿色脆片,另外仲有啲杂菜,包括爽口既红萝卜🥕、纤细脆嫩既西兰苔🥦,同埋清新既黑醋沙律🥗,可以解返肉既油腻,而且整体颜色几靓~

Strawberry Avocado Smoothie 🍓🥑🥛 - $52 (好味指数:😍😍😍😍)
口感软滑creamy,估唔到个士多啤梨🍓同个牛油果🥑既比例较得几好,酸酸甜甜之余唔会盖过左牛油果🥑既香味,味道天然唔会靠香料亦唔会好甜,夏天消暑一流~

Papaya Mango Smoothie 🥭🥛 - $52 (好味指数:😍😍😍😍)
呢杯好fresh,木瓜味会重啲,味道清新香甜,带有啲芒果🥭既芳香,呢个配搭几夹,口感一样软滑,味道天然唔会靠香料亦唔会好甜,夏天消暑一流~

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍